Gyakori kérdések a “kézműves barát” honlappal kapcsolatban

Láttam, hogy együtt kapható a tanfolyam és a honlap telepítés. Muszáj a tanfolyammal együtt megvenni?

A bevezetéskor valóban együtt lehetett hozzájutni, most már viszont különálló szolgáltatások.

Nekem csak egy WordPress telepítés kell webáruházzal, úgy, hogy a lehető legkevesebb munkát tegyétek bele, és én végezzem el a többit. Így mennyibe kerül?

A WordPress honlap telepítés c. szolgáltatásunk éppen erről szól: nem valósítunk meg egyedi igényeket, de informatikai szempontból kifogástalan honlapot adunk át, melyben a WordPress webáruház bővítménye is benne van.

Jól értem, hogy nekem kell megszerkesztenem a honlapot? Azt hittem, elmondom, mit szeretnék, és megcsináljátok. Én biztosan nem tudom megcsinálni.

A honlap tartalmát neked kell feltöltened, úgy, ahogy pl. egy ingyenes blogszolgáltatónál, pl. a Cafeblognál vagy a blog.hu-nál. 5 fajta sablon közül választhatsz (egy kattintással lehet köztük váltani), ezek határozzák meg a honlap kinézetét: pl. hogy hol legyen a menü, milyen színek, betűtípusok legyenek… Ha te mondanál valamit, hogy mit szeretnél, sok-sok munkaóra lenne nekünk, hogy lefejlesszük, és nagyon sokba kerülne. Ehelyett van az 5 sablon és a 15 bővítmény, amik között pl. egy szép galéria is szerepel, amit szintén könnyű használni, és kitehető rá a Facebook vagy a Pinterest megosztás gomb is.

Nekem teljesen egyedi elképzelésem van, pl. azt szeretném, hogy egy virágcsokor legyen a nyitólapon, amiben a virágok a menüpontok, és kinyílnak, amikor rájuk kattintasz.

Ez egyedi fejlesztés, mi ilyet nem csinálunk, de ha kérsz ajánlatot egy profitól, lehet, hogy dobsz egy hátast az árától. Egy most induló kézműves vállalkozásnak felesleges ilyen weboldallal indulnia, nem ettől lesz nagyobb forgalom. Ha már megy a biznisz, le lehet cserélni a weboldalt ilyenre, mert amúgy az ötlet jópofa. A weboldal nem egy fix valami, amit egyszer megcsinál az ember, aztán otthagyja, hanem a reklám, a marketing egyik eszköze, és a vállalkozásoddal együtt fejlődik. Kicsi pénz, kicsi weboldal. Mi ehhez nyújtjuk a maximális segítséget: alacsony áron a legmodernebb sablonokkal, egy szuperkönnyen használható, szép galériával, és sok olyan bővítménnyel, melyek megkönnyítik neked a honlapod szerkesztését.

Az 5 sablon azt jelenti, hogy minden 5. általatok készített honlap egyforma lesz, csak más képekkel és színekkel?

Egy webfejlesztő, akinek ez a szakmája, minden bizonnyal látja, mely WordPress honlapok épültek ugyanazzal a sablonnal. A honlap látogatója nem ezt nézi elsősorban, hanem a termékeket: a legékesebb tanúbizonyság erre Krisztián weboldala, ami egy viszonylag elterjedt WordPress sablonnal készült, mégis sok elégedett ügyfelet hozott Krisztiánnak. Ha nem olvastad még a Krisztiánnal készült interjút, itt megnézheted: KATT IDE >>> Az interneten minden WordPress honlap szinte ugyanolyan unalmas sablonokra épül, a látogató mégsem érzi unalmasnak. Mi a sablonok kiválasztásakor azt tartottuk szem előtt, hogy a legújabbak közül válasszunk, és igyekeztünk elkerülni a régi, hagyományos WordPress blog jellegű kinézetet. Ezen felül a sablonok egyes szekciói ki-be kapcsolhatók, változtathatók a színek, háttér- és vetített képek, így egyfajta sablonból sokféle kinézetet össze lehet rakni.

Milyen tárhellyel kell rendelkeznem ahhoz, hogy ezt telepíteni tudjátok nekem?

Olyan tárhelyre van szükség, ami WordPress telepítésre alkalmas, valamint tartalmaz PHP és MySQL szolgáltatást. A WordPress önmagában elfér kb. 100 MB helyen, inkább a honlapra kitett videók és képek mérete határozza meg, mekkora tárhelyre lesz szükséged. Nagy felbontású képek esetén egy fotó mérete 3-4 MB is lehet.

 Példát tudtok mutatni?

Itt megnézheted az egyik sablon demo oldalát. KATT IDE >>>