Kata története

Kata hívott fel a minap. Két éve próbálja eladni a Facebookon az alkotásait: vett egy gépet, mellyel egyedi hímzéseket készít pólókra.

1 órát beszélgettünk Skype-on, de Katával kb. a 20. percben fordult meg a világ. 2 éven keresztül mindent megpróbált, hogy rendszeres bevétele legyen, és ez oda vezetett, hogy túl sokféle dolgot készített. Soha nem gondolta, hogy épp ez a baj.

Azt gondolta, minél nagyobb a választék, annál többet tud eladni.

Ismerős helyzet?

A beszélgetés során kiderült számomra, hogy jó kommunikációs képessége van, és egy hotelben dolgozik. Elkezdtünk beszélgetni arról, a napi munkája során hányféle emblémával, címkével ellátott használati tárggyal találkozik.

Nem telt bele fél óra, és pontosan tudta, merre kell elindulnia:

– beszél a hotel vezetőjével arról, hogy mi lenne, ha az újonnan beszerzett törölközőkre és fürdőköpenyekre ő hímezné rá a logót

– megkeresi a tisztítót, aki a hotelnek is dolgozik, hogy az ügyfeleiknek a tiszta ruhák mellé tegyenek a zacskóba egy egyedi hímzésre vonatkozó kedvezményes kupont.

– úgy döntött, a tapasztalatokkal felvértezve később meg fogja keresni a környék többi szállodáját és tisztítóját is

– ha pedig van már néhány partnere, lehet, hogy feltesz egy partnerprogramot is a honlapjára.

A történet tanulsága

sewing_threads_185261Kívülről nézve csodálkozhatsz, Kata hogy nem jött erre rá korábban önállóan, hiszen ANNYIRA NYILVÁNVALÓ!

Belülről nézve mindannyian nehezen találjuk meg a saját kitörési pontjainkat. El vagyunk veszve a részletekben, és nincs kit megkérdeznünk. Se a családban, se a baráti körben nem tudjuk senkivel érdemben megbeszélni a dolgokat.

Ugye ismerős?

Egy tapasztalt tanácsadó éveket tud megspórolni neked.

Két tapasztalt tanácsadó még több évet tud megspórolni neked.

Arról nem is beszélve, ha rajtad kívül még 23 másik, hasonló problémán agyaló kézműves vállalkozó is ott van, és felteszi azokat a kérdéseket, melyek neked épp nem jutnak eszedbe.

Katt ide a részletekért:

St.art nap – semmi duma, csak gyakorlat!

Szeretettel:

Adrienn