TÉGED vajon megtalálnak a neten?

A webáruházak forgalma soha nem látott sebességgel nő még hazánkban is (bizony, 2012-ben pl. 14 %-kal!), és a fizetőképes vásárlók egy része már csak az interneten elérhető…

Nagy Krisztián - KinvaArt
Nagy Krisztián – KinvaArt

 

“Szerintem egy jó blog mindennek az alapja. Erre én a wordpresst használom, ami kellően rugalmas és felhasználóbarát ahhoz, hogy a saját sűrűn változó ötleteimet megvalósíthassam vele saját magam, külső segítség nélkül. A blog mindenhez megadja a segítséget, ami a saját marketingemhez szükséges. Segít abban, hogy érdeklődőket szerezzek, megadja a lehetőséget, hogy hallassam a hangom, bemutathatom általa a portfóliómat és online tanfolyamaim platformjaként is szolgál.”


 

Ha a hobbidból nem hobbi szintű pénzt szeretnél keresni, bizony szükséged lesz egy saját honlapra, ahol CSAK TE VAGY.

VIGYÁZAT:

A Facebook oldal, vagy egy ingyenes tárhelyen elhelyezett információ NEM SAJÁT HONLAP, CSAK ALBÉRLET…

Te vásárolnál nagyobb összegben egy olyan “cégtől”, aki egy kávézóban, bőröndből árulja a termékeit?

Ugye nem…

A saját honlap lényege, hogy ne legyél kiszolgáltatva senkinek, és hogy a vásárlók komolyan vegyenek (=hajlandók legyenek komoly összegeket elkölteni nálad).

7 tévhit a saját honlappal kapcsolatban:

1. Honlap = webshop. Webshopot kell készíteni, mert ott tudnak rendelni a vásárlók. A webshop jó megoldás lehet akkor, ha neked sok terméked van (100-nál is több). A kézművesek többsége azonban egyedi tárgyakat készít, ezért sokan azt gondolják, az internetes eladás számukra nem is működne. Számtalan jó példa van már rá a magyar interneten is, hogyan lehet egyedi, kézzel készített termékeket eladni. Nincs szükség hozzá webshopra, elég egy galéria, ami minőségi képekkel tükrözi termékeid szépségét, színvonalát, és egy megrendelő űrlap. Megrendelés feliratú gombot nem csak egy webshopba lehet felrakni.

2. Nem kell saját honlap, mert nem tudok tömegeknek gyártani. Ez így van, egy kézműves árunak valójában épp ez az értéke. Mit szólnál azonban ahhoz, ha a honlapod hozzásegítene Téged egy stabil, rendszeresen visszatérő törzsvásárlói réteghez? Számodra, mint művész számára ez az igazi értéke egy saját honlapnak: a gyűjtőid itt mindig megtalálnak, akár esik az eső, akár fúj a szél. Minél inkább be tudod nekik mutatni a terveidet, kulisszatitkaidat, annál többet fognak költeni. Sőt, növelni tudod a rajongótáborodat az online eszközökkel. Ha a bevételed legalább 50 %-a a gyűjtőktől jön, akkor nyugodtan foglalkozhatsz az alkotással.

3. Sokba kerül. Mihez képest? 40-60.000 Ft-ot az ember pillanatok alatt elkölt egy hónap alatt néhány vásárban való megjelenésre (helypénz, benzinköltség, szállás, stb.), miközben ennyi pénzből már rég készen lenne a 0-24 óráig működő internetes boltja.

4. Nehéz megtanulni kezelni. Mi WordPress-t használunk, ami legalább annyira felhasználóbarát, mint egy szövegszerkesztő. Oktatóvideókkal együtt adjuk át Neked a honlapodat, ezért könnyen és gyorsan meg tudod tanulni a használatát.

5. Sok időt elvisz. Ez valóban így van, akkor, ha Te magad szeretnéd a nulláról elkészíteni a honlapodat, neked kell kitalálnod a felépítését, és feltöltened az elejétől kezdve az összes tartalmat. Mi átvállaljuk Tőled a munka “csúnya” részét, és egy marketing és informatikai szempontból is kulcsrakész honlapot adunk Neked át. Persze így is időt kell fordítanod arra, hogy szép képekkel és jó leírásokkal töltsd fel a honlapodat, de ez semmiség egy stabil online törzsvásárlói közönség kialakításáért cserébe.

6. Havi díja van. A saját honlapodnak nincs havidíja. Évente vagy kétévente kell fizetned a szolgáltatódnak a domain névért és a tárhelyért (kb. 5-10.000 Ft), ezen felül semmibe nem kerül. Mi úgy adjuk át a honlapodat, hogy a rendszeres karbantartását (biztonsági mentés, frissítések) is el tudd végezni önállóan. Ha erre  nincs időd, akkor megbízhatsz vele egy informatikust, vagy akár minket. Havidíjat azok a szolgáltatók kérnek, akik létrehoztak egy fizetős keretrendszert, de a honlapod szép és könnyen kezelhető lehet ilyen keretrendszerek nélkül is.

7. Az ember kiszolgáltatott annak, aki készítette. Ez akkor igaz, ha a honlapodat nem ingyenes forráskódú rendszerrel építik fel, hanem egy informatikai cég egyedileg fejleszti. Ekkor gyakran valóban nem tudod nyugodt szívvel senki másra rábízni a karbantartást, csak rájuk. Mi WordPress-t használunk, ami a világ legnagyobb ingyenes forráskódú honlap motorja, épp ezért a későbbiekben könnyen találsz olyan szakembert, aki ért hozzá, nem csak minket bízhatsz meg vele.

A saját WordPress honlap 10 legfontosabb előnye:

 

1. Az internet éjjel-nappal nyitva van, minden vásárlód mindig megtalál.

2. Tudod használni a legfejlettebb reklám és marketing technológiákat (Pl. követőkód beillesztésével olcsón el tudod érni a Facebookon azokat, akik megnézték a honlapodat.).

3. Az internetes vásárlók nem szoktak alkudozni, hanem megnyomják a “Rendelés” gombot.

4. A saját honlapodon Te árulsz egyedül.

5. Profizmust sugall.

6. Nem vagy kiszolgáltatva senkinek (az ingyenes tárhelyekkel ellentétben).

7. Gyorsan betöltődik a honlapod, nincs tele idegen reklámokkal.

8. Te is fel tudod tölteni a fotókat, szövegeket, könnyen megtanulható a kezelése.

9. Szakmai hírnevet épít.

10. Egy-két hónapnyi piacozás költségéből meg tudod venni.

A honlapkészítés nálunk két jól elkülöníthető szolgáltatási csomagból áll:

1. Alap WordPress honlap telepítése: A tulajdonodban lévő tárhelyre feltelepítjük a WordPress-t “kézműves barát” változatban. Ez annyit jelent, hogy 5 olyan sablonnal és 15 olyan bővítménnyel adjuk át, melyek jól teljesítettek korábbi tesztjeinken, amikor kézműveseknek honlapot készítettünk. A csomag igénybevételének feltétele, hogy legyen, vagy a megrendeléssel egyidejűleg vásárolj egy szolgáltatótól domain nevet és tárhelyet. Ehhez az alapcsomaghoz nem adunk személyre szóló marketing tanácsot, és a tartalmat (szövegek, képek) is neked kell feltöltened. Adunk azonban oktatóvideókat a WordPress használatáról. Ha tudsz számítógépen szöveget szerkeszteni, és van már pl. blogod vagy Facebook oldalad, akkor a WordPress használatát is könnyen megtanulod. A honlapod átadásától számított 30 naptári napig “KORREKT INFORMATIKUS” garanciát vállalunk: ha bármi hibát észlelsz, segítünk. Nem emelünk kifogást, hogy mit töröltél ki véletlenül, vagy hogy nem is így adtuk át, hanem becsülettel kijavítjuk.

2. Személyes marketing és informatikai tanácsadás: Egyrészt informatikai segítséget nyújtunk a WordPress honlap személyre szabásához, másrészt személyre szóló marketing tanácsadást adunk. Csak azok pályázhatnak, akik megrendelték és kifizették az “Alap WordPress honlap telepítése” csomagunkat. Formája: az eredményhirdetéstől számított 2 hónapig összesen 10 óra személyes (Skype) konzultáció előre egyeztetett időpontokban. Informatikai kérdésekben Sándor, marketing kérdésekben Adrienn fog segítséget nyújtani. Pályázni január 31-ig lehet, a pályázati anyagot elküldjük mindenkinek, aki januárban honlap telepítést rendel tőlünk. Eredményhirdetés: február 2. hétfő.

3. Gyakori kérdések: Katt ide!

 

A kézművesek online szakértője.

Kovács Sándor informatikus mérnök
Kovács Sándor
informatikus mérnök
Az első honlapot öt évvel ezelőtt készítettem el WordPress alapokon – akkor még hobbiból. Korábban hat évig rendszergazdaként, majd ezt követően üzemeltetési osztályvezetőként dolgoztam, egy országos informatikai rendszer működtetése volt a feladatom. A honlapkészítés során számomra az okoz örömöt, hogy lépésről lépésre alakul a végcél: egy jól működő honlap. Szeretem a WordPress rugalmasságát, moduláris felépítését. A kialakult munkamódszerben szeretem a szabadságot, és azt, hogy egyedül én gazdálkodom az időmmel. Sokat jelent számomra, hogy nagyságrendekkel több időt tudok együtt tölteni a családommal, és a feleségem személyében egy kitűnő marketing szakemberre is találtam. Informatikus mérnökként végeztem a Gábor Dénes Főiskolán.
Várőri Adrienn marketing és PR szakértő
Várőri Adrienn
marketing és PR szakértő
Immár ötödik éve, hogy az online marketing a hobbim. Közben megszületett a lányunk, most épp a fiunkkal vagyok itthon, az átmeneti időszakbank pedig Salesforce adminként részt vehettem a Prímagáz Zrt. CRM rendszerének bevezetésében. Számomra minden egyes honlap megtervezése igazi kikapcsolódás, mert kreativitásomat hihetetlen módon fejleszti. Eddig saját ötleteimet valósítottam meg, kísérleteztem, tanultam belőle sokat. Nem állítom, hogy olyan online marketing szakértő vagyok, aki már mindent rutinból csinál. Ennek a szakmának talán halála is a megszokottság, épp ezért jól érzem magam azokban a helyzetekben, amikor számomra addig ismeretlen piacokon kell újra és újra életet lehelnem egy weboldalba. Nagyszerű, hogy a férjemmel dolgozhatok együtt: ő egy olyan szakember, aki minden IT kérdést képes a laikus számára is közérthető módon megvilágítani. A Szegedi Tudományegyetem Főiskolai Karán végeztem angol-francia szakos tanárként, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskolán PR szakértőként.