Osztottál már meg hasonló képet a Facebookon?

Akkor ez az oldal neked szól! 🙂

Várőri AdriennSzia, Várőri Adrienn vagyok. Az elmúlt évben közel 200 kézműves vállalkozóval beszéltem személyesen. Őszintén? Lenyűgöztetek a kreativitásotokkal és a tenni akarásotokkal!

Ugyanakkor szomorúan látom, hogy miközben az alkotók között növekszik az árverseny, egyre több gyártó hívja a termékét “kézművesnek”. Sajnos ez a szó sok vásárló szemében már csak egy elcsépelt frázis… Mindez egy olyan piaci környezetet teremtett, ahova új szereplőként belépni iszonyú nehéz. Célom, hogy megfordítsam ezt a trendet.

Árversenybe az megy bele, aki nem tud jobb apropót kitalálni a reklámra. Ezért ezt a lefelé menő spirált elsősorban úgy lehet megállítani, ha minél több kézműves érti és használja a marketing eszköztárát.  Csatlakozz küldetésünkhöz, legyél te is tudatos kézműves vállalkozó, és hívd meg minden kézműves ismerősödet! Nem ellenfelek ők, hanem társak, akikkel szövetkezni érdemes, nem pedig árversenyezni.

Szeretném, ha minél többen lennének köztetek, akik felismerik, hogyan lehet a vásárlókat az árcsökkentésnél és a fenti képosztogatós módszernél ügyesebben meggyőzni arról, hogy értéket adtok.

Ezen az oldalon összefoglalva és ajánlott sorrendbe rakva megtalálod az összes tudásanyagunkat kézműves marketing témában.

Ha rákattintasz a képekre, részletesebben olvashatsz az adott tananyagról.

Jelmagyarazat

Kézművesként a legnagyobb próbatétel a vállalkozás indításával kapcsolatban az, amikor a rengeteg információ közül nagyon sok időbe telik kiválasztani azt, ami tényleg hasznos. INGYENES marketing anyagainkkal az online piactérre kilépő kézműveseknek szeretnénk segíteni az első lépések megtételében.

Ha előfizetője vagy VIP hírlevelünknek (Havi képzési program), akkor igénybe vehetsz személyes konzultációt: ezt nagyon ajánlom az ötletelős, ötlet-tesztelős szakaszban, hiszen egy külső ember rálátása sokat segíthet abban, hogy a kusza részletek összeálljanak. Azon kívül egészen más eredményt kapsz egy év múlva, ha minden héten rászánsz egy órát a marketingre. Arról nem is beszélve, a Több mint hobbi ügyfeleinek titkos csoportjában mennyi támogatást és baráti biztatást kaphatsz.

A helyzet az, hogy a magyar kézműves piac rettenetesen telített, és sokkal jobban le kell szűkíteni egy ötletet, mint azt az ember gondolná. Ezért a Márkaépítés (3. lépés) tananyagunk az, amit még az “első kapavágás” előtt érdemes beszerezned. Ez foglalkozik azzal, hogyan lehet a “sokfélét árulok mindenkinek” csapdáját elkerülni. 

Ha nincs leszűkítve, körülírva, piackutatással megtámogatva az ötlet, akkor az ember vért izzad a webáruházzal, az FB oldallal, az eladással, mert annál nehezebb szöveget írni, minél többféle emberhez írod, és annál drágább a reklám, minél sokfélébb a célcsoportod.

Még egy már bevezetett márkának, elindított vállalkozásnak is szüksége van újrapozícionálásra, ill. a pozícionálásának az átgondolására egy nagyobb munka/időbefektetés előtt, hiszen a piac gyorsabban változik, mint régen: ami működött 2-3 éve, az most lehet, hogy nem fog.

Jelmagyarazat

A 40 napos kihívás c. tananyagunk (4. lépés) arra való, hogy a Márkaépítés elolvasása során felmerült réspiac ötleteid közül a legjobba(ka)t leteszteld, és tényleg azzal az ötlettel indulj csak el komolyabban, ami már számokkal alátámasztva, bizonyítottan jó, lendületes, van benne szufla. Ha fél éven belül itt a karácsony, akkor ajánlott hozzá beszerezni a Karácsonyi kampány c. videónkat, ami bemutatja, miben más a karácsonyi időszak, mint a többi.

Hogy utána arra az ötletre, ami már bizonyított a 40 napos kihívásban, milyen online rendszert építs fel, és hogyan, erre ad választ a Beszélő alkotások tanfolyam. Ha ezt valaki becsülettel végigcsinálja (nem csak elolvassa, hanem meg is valósítja), arra rámegy szinte egy egész éve, de utána lesz egy könnyen működtethető, automatizált online gépezete, amivel könnyebb lesz eladni. Így a 2. évtől már tényleg többet foglalkozhatsz azzal, amit igazán szeretsz: az alkotással.

6 + 1 érv arra, hogy miért tőlünk tanulj:

kezmuvesNálunk olyan tananyagokat találsz, amiket kézművesekre szabtunk.

Csak olyan módszereket, technikákat tanítunk, amik már beváltak ezen a területen.

garanciaMinden tananyagunkra 100 % megelégedettségi garanciát vállalunk. Tudom, hogy ez őrültség! Ki ad ma garanciát elektronikus úton letölthető termékekre, amiket vissza sem lehet küldeni?! Én mégis megteszem, mert fontos a bizalom. Oda-vissza. Én ezt megelőlegezem.

contacts-300pxSzámunkra fontos, hogy megtapasztald, hogy elérhetőek vagyunk. Leveledre, kérdésedre átlagosan 24, de maximum 72 órán belül válaszolunk, privát telefonszámunkat pedig minden ügyfelünk ismeri.

pecsetAbban, hogy a lehető legérthetőbb rendszerbe szedjem neked a marketing ismereteket, a leginkább az segít nekem, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanultam  a marketinget, ahol PR szakértői diplomát szereztem.

US-UK-Flag-300pxAngolszász területen nagyjából Dunát lehet rekeszteni művészetmarketinggel kapcsolatos könyvekből. Az elmúlt egy évben 100+ darabot olvastam el. Eredetileg angol-francia szakos tanár vagyok, tehát nem okoz gondot, hogy elhozzam neked a külföldön már működő, itthon még újdonságnak számító formulákat.

LogoA Több mint hobbi-t 1 éve indítottuk el férjemmel. Azóta rengeteg magyar kézműves vállalkozását volt szerencsém figyelemmel kísérni. Hírlevelünknek jelenleg 3000 olvasója van, az általam indított Kézműves marketing Facebook csoporthoz több mint 2000 kézműves csatlakozott. Ez az a háttér, aminek a segítségével megírtam a tananyagainkat, és ami garantálja, hogy nem légből kapott praktikákat, hanem Magyarországon is működő ötleteket tanítok. 1280652084-300px

Családi kisvállalkozás vagyunk.

Ha nálunk tanulsz, azzal egy magyar vállalkozást támogatsz.

Mi

Kedves Kézműves!

Rengeteg információs anyag érhető el az interneten, amiből marketinget tanulhatsz.

A fő az, hogy bárhol is, de tanulj. Hogy fogadd el, az értékesítés éppúgy egy külön szakma, mint a varrás vagy esztergálás. Közös érdekünk, hogy a kézműves szónak visszaadjuk az értékét, és ezt együtt tudjuk csak elérni.

Bárhol is tanulsz, az a fontos, hogy Te már elindultál az úton.

TöbbMintHobbiEhhez szívből gratulálunk, és azt kívánjuk, élj meg abból, amit igazán szeretsz!

Várőri Adrienn és Kovács Sándor

a Több mint hobbi alapítói