Sajtószoba

Tevékenység

A Több mint hobbi kézműveseknek segít megélni abból, amit igazán szeretnek. Várőri Adrienn, a Több mint hobbi alapítója, Magyarország legnagyobb kézműves vállalkozói közösségét vezeti. Online letölthető marketing tananyagokat ír valamint marketing tanácsadást végez kézműveseknek, művészeknek és designereknek. A művészetmarketing Adriennek köszönhetően immár nem egy szűk, kiváltságos réteg elszigetelt tudása, hanem mindenki számára elérhető, így bárki szinte azonnal pénzkereseti forrássá tudja alakítani a hobbiját.

Küldetés

A Több mint hobbi küldetése a kézművesség felemelése, régi hírnevének, méltóságának visszaállítása. Míg Európa többi részén a kézművesség gyakorlatilag megszűnt, és csak a designerek maradtak, addig Magyarországon a kézművesség soha nem látott reneszánszát éli, mind minőségben mind mennyiségben ezek a tárgyak felette állnak annak, amit máshol kapni lehet.

A magyar emberek kreativitása, a tradícionális technikák, minták modern felhasználása és a merőben új alapanyagokkal való kísérletezés mind olyan közös értékeink és képességeink, mely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Aki igyekszik kézműves termékeket viselni vagy ezekkel teszi otthonossá a lakását, az valódi luxusban él, hiszen ezek a tárgyak valódi odafigyeléssel és minőségi alapanyagok felhasználásával, kis szériában készülnek.

A magyar kézművesség igazi hungarikum.

A Több mint hobbi célja, hogy visszafordítsa azt a folyamatot, mely az afrikai és dél-amerikai országokban a kézművességgel már megtörtént, hogy a kézzel készült termék az elszegényedett rétegek egyetlen megmaradt pénzkereseti forrása legyen. A Több mint hobbi szembesíti a modern embert azzal, hogy a tudatos vásárlásnak az is része, hogy magyar alkotóktól vásároljunk, pont úgy, mint ahogyan a magyar élelmiszert is előnyben részesítjük, és akár többet is hajlandóak vagyunk érte fizetni, mint a külföldről behozott hasonló termékekért.

Eredmények

A Több mint hobbi online könyvtárában 18 oktatási anyag található. Ügyfeleinek száma meghaladja a 2000 főt. Közösségének a Facebookon több, mint 10.000 vállalkozó vagy vállalkozni vágyó kézműves és művész a tagja, ebből aktívan havonta minimum 10.000 fő használja a csoportot információgyűjtésre, tapasztalatcserére.

A Kézműves marketing zártkörű klub 2020-ban Magyarország 3. legnépszerűbb üzleti témájú Facebook csoportja a Datalyze elemzése alapján.

Várőri Adrienn 2014 óta dolgozik együtt kézművesekkel a vállalkozásuk sikerén. Ügyfelei rendszeres meghívottként szerepelnek családbarát tévéműsorokban, kreatív magazinokban. Adrienn gyakori előadó a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyében és különböző kézműves alapítványok és szövetségek szakmai napjain. 2017-ben Vida Ági (Gazdagmami) meghívására előadást tartott az ország első Kézműves konferenciáján a Lurdy házban, 2019-ben az Üzletanyu konferencián, 2020-ban a B2W konferencián.

Adrienn a Több mint hobbi csatornáin keresztül (hírlevél olvasók, Facebook követők és csoporttagok) rendszeresen végez piackutatásokat a kézművesek körében. Egy felhívásra általában több száz válasz érkezik, a kézműves közösség nagyon együttműködő és aktív az ilyen megkeresésekkor. Előfordult, hogy egy szakmai könyvet ajánlott valaki, és pár nap alatt kiürítette a csoport a kiadó raktárát. 🙂 Ha olyan influencert keresel, aki azonnal mozgósítani tudja a kézműveseket, akkor jó helyen vagy.

Felkérések

Ha szeretnéd felkérni Adriennt előadás tartására, szakmai együttműködésre, vagy interjút szeretnél készíteni vele, akkor írj az info@tobbminthobbi.hu címre.

Történet

A Több mint hobbit egy marketinges-informatikus házaspár, Várőri Adrienn és Kovács Sándor alapította 2014 elején. Kezdetben honlapkészítéssel foglalkoztak, és kimondottan a kézműveseket keresték meg azért, mert Adrienn édesapja révén nagyon jól ismerték a kézműves vásárok világát.

2014 végére azonban kiderült, hogy a marketing témájú cikkek iránt sokkal többen érdeklődnek, ezért Adrienn megírta első online tananyagát „Kézműves márkaépítés” címmel. Ezt az első 3 napban rögtön 104-en vásárolták meg, és a friss vállalkozás első hetének végére összegyűlt közel fél millió forint a bankszámlán. A két pici gyerekkel otthon lévő szülők ennek roppant mód örültek, mert abban a hónapban a családi juttatásokon kívül semmi más bevételük nem volt.

Ezután egy embert próbáló, ám sok örömmel járó időszak következett, hiszen a piac ki volt éhezve az újabb és újabb tananyagokra, melyeket Adriennek két pici gyermek mellett kellett megírnia. Az, hogy ez végül sikerült, nagyban volt köszönhető az őt mindenben támogató férjének és a rendkívül aktív és lelkes követőtábornak.

Mára a Több mint hobbi nem csak egy sikeres tanácsadói vállalkozás, hanem fogalommá vált a kézművesek körében: a marketing ismeretek megkerülhetetlen forrása és egy erős, támogató közösség, ami éveket és zsákutcák tömkelegét spórolja meg minden művészeti vállalkozásnak.

Fotók, videók

Az alábbi Google DRive linkre kattintva még több fotó és videó letölthető:

https://photos.app.goo.gl/VRwntjALy8oAfUnp6