Ti sem beszéltetek erről otthon, a konyhaasztalnál?

változás

Ötleteket gyűjteni mindig nagyszerű dolog. Amikor elgondolkodunk egy ötleten, és végigzongorázzuk a lehetőségeinket vele kapcsolatban, onnantól az élet egy apró szeletéről másképp gondolkodunk. Ha pedig másképp gondolkodunk, akkor változunk.

Az új ötletek tehát megváltoztatnak minket.

változás

Mindenki jó irányba szeretne változni, ezért nagyon remélem, hogy a Több mint hobbi benned és a gondolkodásmódodban is pozitív változásokat hoz majd.

Döbbenetesen kevés olyan kézműves vállalkozó van ma Magyarországon, aki képes a megszokott hozzáállásból kilépni, és végiggondolni, tulajdonképpen milyen kézműves szeretne lenni. Ennek oka egyszerű: az alkotómunka egy belülről fakadó igény.

Amikor azonban egy idegent arról akarunk meggyőzni, hogy nyissa ki a pénztárcáját, és művünkért cserébe adjon a pénzéből, akkor azt találjuk, hogy valahogy ő nem értékelik túl nagyra a mi belső késztetésünket, melynek eredménye egy szép tárgy lett. Nem akarja megvenni. Vagy csak olcsóbban…

Én lennék a legboldogabb, ha azt mondhatnám neked, elég pár szemet bevenned a „marketing-vitaminból”, és rögtön el fogod tudni adni az alkotásaidat. 🙂

eladás gyorsan

Erre sajnos ilyen gyors megoldás nem létezik, de ígérem, mindent megteszek, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítsem Neked az utat odáig, hogy megélj abból, amit igazán szeretsz.

Ahhoz, hogy összehangold a belső késztetésedet a piaci igényekkel, sok dologról meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat. Arra szeretnélek biztatni, hogy bátran állj neki ennek az útnak! Az emberben ösztönösen benne van a változásra, változtatásra való képesség. Mindannyian birtokoljuk ezt.

Közülünk csak keveseknek adatott meg az, hogy úgy nőttünk fel, hogy otthon, a konyhaasztalnál gyakran esett szó eladásról, üzletről, marketingről. Fontos leszögezni, hogy senki sem születik vállalkozónak: ez egy tanult képesség, még a legrátermettebb embereknél is.

A Több mint hobbi célja, hogy végigkísérjen téged ezen az úton. A cél, hogy felismerd, miben vagy jobb, mint mások, mi a Te küldetésed, és hogyan érdemes gondolkodnod az eladó és vevő közti kapcsolatról ezentúl.

A legjobb, ha rögtön az elején ragadsz egy üres füzetet, melybe elkezdheted jegyzetelni a gondolataidat magadról és a vállalkozásodról.

kézműves életcélok

Ez egy olyan füzet lesz, melyet sokáig meg fogsz tartani, és mindig visszanézed majd belőle, mi az eredeti célod, és hová tartasz. Először is, írd le, hogyan képzeled el magad 10 év múlva. Milyen kézműves szeretnél lenni?

Én eredetileg tanár vagyok. Amikor egy multihoz kerültem, először titkárnő lettem, majd villámgyorsan átképeztem magam üzletkötőnek. Nem éltem volna túl az első néhány évet, ha nincs egy motivációs füzetem, amiből mindennap felolvastam magamnak egy mondatot, mely a Te esetedre lefordítva így néz ki:

„Egyetlen művész sem születik úgy, hogy sikeresen el tudja adni az alkotásait. Ezt mindenkinek tanulnia kell.”

Írd ezt fel a füzetedbe, és olvasd el minden nap.