Te melyik kreatív vállalkozótípus vagy?

Mi a legnagyobb problémád? Miért forgólódsz néha álmatlanul éjszaka? Mik a titkos vágyaid?

⏬ Itt a TESZT, amiből most megtudod! 🙂 ⏬

Válaszolj magadnak az alábbi 4 kérdésre!

1. Megtaláltad már az ideális célcsoportodat?
A) Nem tudom, azt hiszem, nem
B) Igen, sőt, igazából alig tudom őket kiszolgálni
C) A prémium szegmenst céloztam meg, de nehéz megtalálni őket

2. Mennyire ítéled profinak a márkád megjelenését?
A) Még messze vagyok tőle, de igyekszem
B) Ráéreztem magamtól, de profi szakemberek biztos többet is kihoznának belőle
C) Elég jó vagyok benne, másképp nem lehetne piacra vinni egy ilyen minőségű terméket

3. A legtöbbet eladott termékeid melyik ÁRkategóriában vannak szerinted?
A) Alacsony
B) Középkategória
C) Prémium

4. Hogy látod, mennyire kell alkalmazkodnod a versenytársak áraihoz?
A) Szerintem egyediek a termékeim, de mégsem veszik annyira, ezért nem tudok magas árat alkalmazni
B) Van egy termékvonalam, amivel jól betaláltam egy üres helyre a piacon, de azért más is árul ilyet, csak nekem nagyobb az elérésem
C) Nincs mivel összehasonlítani a termékeimet, maximum más alternatívák, ahol a vásárlóim még elkölthetik a pénzüket, ezért nem fojtogatja a márkámat az árverseny

ÉRTÉKELÉS:
Add össze, hány A), hány B) és hány C) válaszod született.

A) válaszból van a legtöbb: kezdő alkotó vállalkozó vagy

🤔 Legfájóbb problémáid:

Hogyan készíthetsz üzleti tervet? Hogyan értékesítheted az alkotásaidat online? Honnan szerezhetsz megfizethető áron alapanyagokat és eszközöket? Hogyan finanszírozhatod az induló vállalkozásodat? Hogyan tudod meghatározni és elérni a célközönségedet?

💯 Erre van szükséged:

Üzleti és marketing alapismeretek.

Megoldások, amiket érdemes kipróbálnod:

Használd ki a közösségi tanulási lehetőségeket, mint például a Kézműves marketing zártkörű klub, vegyél részt workshopokon, és kérdezz sokat, akkor is, ha cikinek érzed. Nem is sejted, hogy a kezdő vállalkozói problémáidra milyen egyszerű megoldások léteznek.

B) válaszból van a legtöbb: tapasztalt alkotó vagy, aki már rendelkezik egy stabil ügyfélkörrel

🤔 Legfájóbb problémáid:

Hogyan tudnál több bevételre szert tenni anélkül, hogy veszítenél az alkotásaid minőségéből? Hogyan találhatsz megbízható alvállalkozókat? Hogyan építheted tovább a márkád úgy, hogy az összhangban legyen az elveiddel? Hogyan terjeszkedhetsz új piacokra? Hogyan tudsz kiemelkedni a versenytársak közül? Hogyan csábíthatod vissza újra és újra a régi vásárlókat?

💯 Erre van szükséged:

A célközönséged finomhangolása, az online hirdetések célzásának profi beállítása, hogy több vevőd legyen. Az alkotásaid egyedi jellegzetességeinek hangsúlyozása a marketingedben, ösztönszerű értékesítés helyett kampányok végrehajtása, hogy többet keress egy terméken. A folyamatok automatizálása, hogy több időd legyen alkotni.

Megoldások, amiket érdemes kipróbálnod:

Az értékesítési és vásárlási folyamat automatizálása illetve gyorsítása, például webshoppal és a mesterséges intelligencia használatával. Egyedi értékajánlat kidolgozása stratégiai értékgörbe felrajzolásával, online kampányok készítése, márkaépítő tartalmak írása: ezeket online kurzusokon is megtanulhatod a Több mint hobbinál.

C) válaszból van a legtöbb: olyan alkotó vagy, aki prémium termékeket kínál

🤔 Legfájóbb problémáid:

Hogyan találod meg és éred el azokat az ügyfeleket, akik hajlandók megfizetni a prémium árakat? Hogyan építhetsz fel egy olyan márkát, ami tükrözi a termékek magas minőségét és egyediségét? Hogyan lehet fenntarthatóan működtetni egy prémium kategóriás vállalkozást anélkül, hogy veszítenének a termékek a minőségüből?

💯 Erre van szükséged:

Az ügyfelek igényeinek és preferenciáinak mélyreható elemzése, örökzöld márkaépítő tartalmak, kapcsolatépítés és PR, hogy becsatornázd a márkád azokra a helyekre, ahol a fizetőképes ügyfelek megtalálhatnak.

Megoldások, amiket érdemes kipróbálnod:

A termékválasztékod finomhangolása kollekciótervezéssel és termékpiramissal. Márkaépítési tanácsadás. Vásárlói profilozás, örökzöld márkaüzenetek megfogalmazása: ezeket el tudod készíteni a Több mint hobbi online kurzusainak segítségével, vagy ha nincs rá időd, meg tudom írni helyetted, neked csak használnod kell majd.

Roppant mód furdal engem a kíváncsiság, segített-e nektek ez a teszt! Kérlek írjátok meg, jött-e belőle új ötlet, gondolat, ami segítséget jelent a továbblépésben, és ha nem titok, áruljátok el, melyik betűből van nektek a legtöbb! 🙂 Az adrienn kukac tobbminthobbi.hu címen elértek.