Tündérek, manók a kerek erdőből – bemutatjuk Huszár Krisztát, a MyBabci és a Textilporta tulajdonosát

Manó Mybabci
Huszár Kriszta
Huszár Kriszta

Kriszta, ahányszor a Facebook oldaladon járok, és meglátom a babáidat, mindig elkap az az érzés, hogy a teremtményeid nem is babák, hanem hús-vér manók, akik egyenest a kerek erdő közepéből jöttek elő. Mesélj nekünk, hogyan indult el a kézműves karriered?
Már egészen kicsi, kb. 3 éves korom óta a varrás, textilek és textilbabák bűvöletében élek. Mindig is tudtam, hogy a varrás az az amivel foglalkozni szeretnék, nekem ez az egyetlen önkifejező eszközöm. Textilbabákat is úgy 7 éves korom óta varrok. Először magamnak készültek, mert nagyon kevés babám volt. Ez a szenvedély az évek múlásával sem hagyott alább , sok kísérletezés után most kezdi kiforrni magát a stílusom.

Mi a célod a kézművességgel?
Elsődleges célom , hogy a kreatív varrást és a benne rejlő lehetőségeket minél több formában elkészíthessem, kihasználhassam, minél több helyen megmutathassam.
Gyakorlatilag folyamatosan új és új ötletek jutnak eszembe , amiket formába kell, hogy úgy mondjam varrnom.
Aztán persze vannak még emellett más célok is , hiszen 4 fiúgyermekes ( +1 kislány ) anyaként azt tapasztalom , hogy félünk a fiaink kezébe babát adni. Pedig kedves óvónéni barátnőmmel egyetértve azt kell hogy mondjam, igenis hasznos, ha babázhat egy bizonyos életszakaszában. Tulajdonképpen most ez az egyik cél, amit missziómnak tekintek. Ne féljenek fiúbabával, manóval meglepni őket! És nem utolsó sorban inkább legyen kevesebb, de személyhez szóló babája egy kicsinek, hiszen ezeknek a rezgése egészen más,mint a lelketlen tucattermékeknek. Belenézel egy kézzel készült rongybaba szemébe és látod a lelkét.

A másik szerelmem a Textilporta webshop, textileket és kiegészítőket árulok, a hozzá kapcsolódó Facebook oldalon pedig inspirálok. Szeretném megmutatni, hogy nem csak full design termékekből lehet szemet gyönyörködtető alkotásokat készíteni. És azt is szeretném elérni, hogy minél többen készítsék el maguk a ruháikat, hiszen a varrás nagyon jó és hasznos hobbi.

Kik szeretik legjobban a termékeidet? Miért?
Felnőttek és gyermekek egyaránt. Puhák , színesek, szívhez szólóak, tündérlelket kapnak.

Miben vagy igazán egyedi?
Azt hiszem egy baba egyediségét a készítője keze munkája adja meg.

Manó Mybabci

Hogy érzed, nehéz ma kézművesként érvényesülni Magyarországon?
Úgy érzem, hogy még nem könnyű, de fellendülőben van, tehát nem reménytelen.
Nagyon nagyfokú minőséget kell elérni, hogy elismert legyen. Onnantól már azt hiszem könnyebb.

Kezdettől fogva tudatosan építed a márkádat?
Természetesen nem, hiszen nem is tudtam mit jelent 🙂 Nagyon sok tanulás eredménye már az is , hogy ez az építkezés elinduljon. Persze amikor erre rájöttem, hogy ezen múlik minden, onnantól már tudatos.

Az általad használt értékesítési eszközök/módszerek közül melyek szerinted a leghasznosabbak?
Egy babánál azt tapasztaltam, hogy nagyon fontos a személyes találkozás. Ha a kezükbe foghatják, onnantól már a szerelem beindul 🙂 könnyebb. Ezért minél több helyre igyekszem eljuttatni őket. De a blognak is sokat köszönhetek, és természetesen a Facebook oldalamnak.

Elvégezted a Több mint hobbi Kézműves márkaépítés tanfolyamát: mi a legfontosabb, amit ebből tanultál?
Nekem az egész tanfolyam nagyon hasznos volt, hiszen nagyon speciálisan a kézműveseknek szól. Nem is gondoltam, hogy lehet ennyire más szemlélettel marketinget tanítani. Folyamatosan ” kapcsolja a villanyt ” 🙂 Nagyban segít , hogy a kézművesek önbizalma megerősödjön, rengeteg tanács van benne, hogy hogyan lehet ezt az önbizalmat okosan erősíteni.

Van-e olyan dolog, amit a tanfolyam hatására mai fejjel már másképp csinálnál?
Igen, természetesen van. Az egész elindulást 🙂

Tündér MyBabci

Milyen tanácsot adnál azoknak az alkotóknak, akik most terveznek elindulni az értékesítéssel?
A piackutatás a legfontosabb.
Valamint az egyedi stílus minél magasabb minőségben.

Milyen tervekkel vágsz neki az új évnek?
Most év végére alakítottam egy új terméket, ennek beindításával kapcsolatosak a terveim. Megszilárdítani a márkanevet, stb.

Hol találkozhatunk veled?
http://huszarkriszta.cafeblog.hu/
MyBabci a Facebookon
http://textilporta.hu/
Textilporta a Facebookon

Köszönjük az interjút, további szép sikereket kívánunk!