Névre szóló, szépséges babajátékok – bemutatjuk a KisTojás alkotóját

KisTojás

Éva, tündéri, névre szóló babajátékaidat épp a múltkor csodáltam meg a Facebook oldaladon. A legjobban a varázsbatyu tetszett, és maga az ötlet, hogy van mibe csomagolni a játékokat. Hogyan indult el a kézműves karriered?

Mindig is kreatívkodtam valamit, gyöngyöt fűztem, ruhákat díszítettem, egyszerűbb táskákat varrtam, magamnak és a nagyobbik lányomnak. Miután megszületett a kisebbik lányom két éve, akkor kezdtem el komolyabban foglalkozni a varrással, már a babajátékok készítése felé fordulva.Először csak címkerongyikat és babakockákat varrtam, később ezt továbbgondoltam és így született meg a sok egyedi, vidám, szalagos játék. Nem vagyok varrónő, mindent egyedül tanultam meg, autodidakta módon, folyamatosan képzem magam, hogy minél több ötletemet megvalósítsam.

Károlyi_Éva

Mi a célod a kézművességgel?

Mosolyt csalni a babák arcára! Tudom, hogy ez nem is olyan nehéz, ezért az a legnagyobb öröm, amikor hetek múlva is az a visszajelzés érkezik, hogy a gyerkőc imádja az általam készített játékokat! Egyelőre nem ez a fő bevételi forrásom, ám a célom az, hogy minél többen megismerjenek.

Kik szeretik legjobban a termékeidet? Miért?

Olyan kisgyermekes szülők, nagyszülők, akik valami egyedit és hasznos ajándékot keresnek a babáknak. Szeretik, hogy olyan játékot kapnak kézhez, amilyet szerettek volna, amiben az ő ötleteik is benne vannak. A címkerongyikra a babák nevét is ráhímzem, ezt szinte mindenki kéri, mert még személyesebb lesz tőle.

Miben vagy igazán egyedi?

Sokan árulnak címkerongyit és babakockákat… Azonban nálam a vásárló választja ki a mintát, a színeket, kérhet más formát is, mint a rendelési képen szereplő. Sosem készül a különféle szalagos és anyagok miatt két egyforma, a név hímzés pedig teljesen egyedivé teszi. A babára van „szabva” a játék, akinek készül, vagyis, azt az érzetet kelti, hogy: „igen, ez a gyermekemnek való játék, ez illik hozzá!” Teljesítek olyan kéréseket is, amik nem kifejezetten játékok készítésére vonatkoznak, született így pl. már bögremelegítő, táska, párnák, rácsvédő, baba.

KisTojás

Hogy érzed, nehéz ma kézművesként érvényesülni Magyarországon?

Igen, mert nagyon sokan vagyunk. A különböző kézműves termékeket árusító weboldalak sokasodásával a készítők köre is felhígult, és ez nehéz helyzetbe hozza azokat, akik ezt komolyan szeretnék csinálni. Sokan lemásolják azt, amit az interneten látnak, eladják az alapanyagok árán, és azt gondolják, hogy ez már egyedi. Így nehéz annak is piacot teremteni, aki hozzátesz a termékekhez, kapcsolatot tart fent a vásárlókkal, és még hasznot is szeretne.

Kezdettől fogva tudatosan építed a márkádat?

Nem. A nevemet hamar kitaláltam, de tudatos csak kb. egy-másfél év után lettem. Akkor kezdtem el marketinggel foglalkozó oldalakat látogatni, olvasni, tanfolyamokra járni.

Az általad használt értékesítési eszközök/módszerek közül melyek szerinted a leghasznosabbak?

Még nincs weboldalam, így a Facebook-on és a Meskán vagyok fent. A Fecebook-on különböző csoportokban kezdtem hirdetni, ami a célcsoportnak megfelelő. Mivel én is ebbe tartozom/tartoztam, ezért nagyon gyorsan jöttek is a megrendelések. Itt még ma is aktív vagyok, gyors, ingyenes. A saját Facebook oldal elengedhetetlen és jól célzott hirdetésekkel nagyon sikeres is lehet. Az ajánlás, mint szinte minden kereskedelmi terméknél, az egyik legfontosabb. Már egyre több vásárlóm van, aki az ismerősén keresztül talál meg. Itt már a bizalom rögtön  megvan. Ezért fontos minden vásárlóra maximális figyelmet fordítani, mert ezt a hírt fogja tovább vinni.

Elvégezted a Több mint hobbi Kézműves márkaépítés tanfolyamát: mi a legfontosabb, amit ebből tanultál?

Az, hogy muszáj tervezni. Nem lehet csak úgy nekiindulni, hogy majd lesz valahogy… Végig kell gondolni, hogy mit miért szeretnénk. Lehet, hogy amit elképzeltünk annyi időn belül, vagy olyan anyagi keretek között nem is valósítható meg. Sokkal könnyebb ezeket az elején végig gondolni és úgy alakítani a terveinket.

Van-e olyan dolog, amit a tanfolyam hatására mai fejjel már másképp csinálnál?

Igen, a tervezés. Biztos, hogy jobban osztanám be az időmet, hogy többet tudjak magával az alkotással foglalkozni. Most sok időm elmegy a marketinggel, azzal, hogy automatizáljam a megjelenéseket, hirdetéseket és egy kicsit gördülékenyebbé tegyem a megrendelést. Ha az elején erre tudatosan figyelek, akkor biztosan többet tudnék a készítéssel foglalkozni.

Milyen tanácsot adnál azoknak az alkotóknak, akik most terveznek elindulni az értékesítéssel?

Tervezzenek! És emellett mindenbe próbáljanak belevinni valami egyedit, új termékeket létrehozni, ami másnak nincs.
Nagyon fontos szerintem, hogy a baráti kör, ismerősök is tudják mivel is foglalkozik az alkotó. Valószínűleg ők lesznek az első megrendelők is, és ez egyenes út a sok ajánlás felé.

Milyen tervekkel vágsz neki az új évnek?

Szeretném még az év elején megcsinálni a saját weboldalamat, ami webáruházként is működne. Terveim között szerepel, hogy minél több vásárba eljussak, ahol személyesen is megismerhetnek engem és a játékokat is.

KisTojásBaba

Hol találkozhatunk veled?

A Facebookon:
KisTojás babajátékok

A Meskán:

Tendkincs kézműves boltja (Ezt még a nevem kitalálása előtt hoztam létre.)

 Köszönjük a bemutatkozásod, sok sikert kívánunk!